Sterk blanding i ny drakt

Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Denne bloggen har eksistert i snart seks år, så nå trengte vi sårt en oppfriskning. Velkommen til Sterk Blanding 3.0: Slik gjorde vi det.

Sterk Blanding ble publisert første gang 21. januar 2010. Det var Johannes Brodwall som fikk æren av å være først ute.

Siden den gang har vi publisert nesten 200 bloggposter fordelt på rundt 60 bidragsytere. Mange har skrevet ett til to innlegg mens noen har skrevet fem-seks. Johannes leder soleklart an med 20 poster, etterfulgt av undertegnede med 12 poster.

Sterk Blanding er basert på WordPress-plattformen. Det har den vært siden starten. Til å begynne med så bloggen veldig generisk ut, så med versjon 2.0 fikk vi et friskt design utviklet av Halogen AS. Dette designet har nå måttet tåle tidens tann lenge nok, vi slet også med at ny funksjonalitet i WordPress ikke var støttet i vårt design, og til slutt måtte noe gjøres.

Vi er skomakerens barn, så vi har hatt flere runder hvor vi nesten har kommet i mål med nytt design, men så har kundene kommet først og våre beste UX-designere har måttet slippe alt de har og dratt ut til kundene i stedet.

Denne gangen lyktes vi. Megan Strand, Hanne Kristine Fjellheim og undertegnede satt en hard tidsfrist og brukte under to uker på å få opp det du ser her idag.

Vi benyttet oss av tidligere erfaringer og grensesnitt-beslutninger, og fant et standard kommersielt WordPress-tema som passet innenfor de rammer Sopra Steria har lagt for oss. Dette tillot oss å gjøre alt vi ønsket uten å skrive om temaet, men utnytte den fleksibiliteten det hadde sammen med så få som mulig WordPress-utvidelser.

Time Spent per Content - SterkBlandingResultatet er vi ganske fornøyd med om vi får si det selv. Ikke bare har vi fått et responsivt, friskt og moderne design som fungerer utmerket på alle flater, men det har også svært god ytelse.

Vi synder litt med for store bildefiler og antall javascript, men selv med det så er responstiden på sidene våre stort sett godt under to sekunder som ifølge trender er det brukere forventer idag.

Samtidig med at vi altså oppgraderte designet så tok vi også en opprydning. Gjennom tidene har det blitt installert et utall WordPress-utvidelser, og vi har nå skrapt det ned til et minimum og fjernet alt vi ikke lenger brukte.

Før kunne bloggerne våre finne på kategorier selv, og det førte til at vi hadde over 30 kategorier og dårlig bruk av stikkord. Vi har derfor nå begrenset oss til fire kategorier (se menyen øverst), og vi har konvertert alle de gamle kategoriene til stikkord. Samtidig måtte vi selvfølgelig passe på at vi ikke ødela URLene slik at gamle linker og SEO var inntakt.

Vi hadde også en egen tech-blogg fra infrastruktur-konsulentene våre, denne har nå istedet blitt smeltet sammen med Sterk Blanding, så her har desverre URLene blitt nye, men du finner alt det gode innholdet under IT-infrastruktur-kategorien.

Nytt er også at du nå kan få bloggpostene våre direkte på epost, bare å fylle inn adressen din i høyremargen her (eller litt lenger ned på siden om du leser dette fra en mobil).

Så nå håper jeg at du blir her litt, titter deg rundt, gjør et søk eller klikker litt i menyene. Det er så mye bra stoff her allerede, og det kommer flere spennende bloggposter ganske snart, det ser jeg på hva som ligger i kladd fra mine kollegaer akkurat nå.

Legg igjen en kommentar