Mobil-app med internasjonal appell: Band Camera Control

I løpet av kort tid har jeg utviklet en fjernutløser-app for Microsoft Band til Microsoft-telefoner, en app som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Jeg har alltid vært interessert i smartwatches og wearables. Da Sony lanserte sin Smartwatch på markedet i 2012 kjøpte jeg den snarest. Det samme gjorde jeg da Moto 360 kom på markedet i fjor. Dessverre hadde ingen av disse enhetene direkte støtte for .NET apps.

Da Microsoft lanserte sin Smartwatch (Microsoft Band) på markedet for et par måneder siden, var jeg heldig at kjæresten min var i New York (enheten kan ikke fås i Norge enda) og kunne kjøpe en til meg.

Da jeg fikk tak i klokken, var det ikke mer enn fem eller seks apps til den. Jeg fikk fort en ide om at det kunne være smart å bruke klokken som fjernutløser til kameraet på telefonen (remote shutter) – da denne funksjonaliteten ikke er bygget inn, og den finnes ikke i noen third party apps.

Praktisk app for fotografering
Jeg startet utviklingen av «Band Camera Control», en app som ble utviklet på et par uker på kveldstid. Appen fungerer ved at man gir klokken en stemmekommando, for eksempel ‘Camera take 3 photos in 10 seconds’. Da vil telefonen ta 3 bilder etter 10 sekunder og sende det siste bildet til klokken som ny bakgrunnsbilde. Veldig praktisk til for eksempel gruppebilder hvor man kan stille telefonen på et bord, stille seg hos til gruppen og deretter si til klokken at telefonen skal ta noen bilder.

Første version av SDK’en (programmeringsinterfacet) til klokken støttet ikke å bruke knappene for third party apps, men etter Microsoft Build konferanse, har de nettopp sluppet en firmware oppdatering slik at man får denne tilgangen. Jeg har derfor lagt til denne funksjonaliteten slik at man kan ta et bilde ved å trykke på en knap på klokken.

wp_ss_20150409_0001 wp_ss_20150503_0004

Delt hundrevis av ganger
I dagene etter første versjon av appen var det en rekke tech-websites som fanget opp nyheten og publisert artikler om at den «første selfie-appen» til Microsoft Band var kommet. I tillegg kunne jeg se på Twitter og Facebook at appen ble delt av hundrevis av personer. Jeg valgte å ta 1$ for appen. Der var rundt 200-300 downloads per dag de første dagene, men da nyheten roet seg ned, falt downloadsene til rundt 5-10 per dag. Det kommer massevis av positiv feedback fra brukerne, eksempelvis fikk jeg denne hyggelige e-posten:

«I have no complaint about your app.  Just the opposite.  I just wanted to say how grateful I am that you created this app.  It is AWESOME!  I love it.  Thanks for adding selfie mode.  It makes the app even more useful.  No more fumbling with my thumb to take a selfie.  Keep up the great work!  Thanks again. Mark – New Orleans, LA”

Det er veldig gøy og tilfredsstillende å lage apps som denne, og jeg kan kun anbefale det til andre utviklere. Med det kommende Windows 10 og det nye universal app konsept blir potensialet i tillegg langt større end det er i dag. Da kan den samme universelle app i prinsippet kjøre på alle mobile enheter, nettbrett, computere, wearables, Xbox, og den nye HoloLens!

Jens Gorm Rye-Andersen jobber som seniorkonsulent og er faggruppeansvarlig for mobilgruppen. Han har lang erfaring med backend-utvikling og er i tillegg lidenskapelig opptatt av utvikling til  mobile enheter. Han har adskillige apps i app-storen, mange har fått internasjonal omtale.

 

Legg igjen en kommentar