Utdanning i India på agendaen

Mitt navn er Line Magnussen, og jeg leder arrangementskomiteen til One Day Challenge (ODC) – en dag der vi i Steria samler inn penger til våre utdanningsinitiativer i India.

Gjennom Steria India har mange Steria-land adoptert hver sin skole i fattige deler av landet. Det er 58 pågående prosjekt gjennom 15 skoler i Chennai, 9 skoler i Noida og 10 skoler i Pune.

Tre viktige prosjekter
I Steria Norge støtter vi totalt tre prosjekter i India:

1. En fadderskole i Chennai
2. Karrieresenter som bistår ungdom som skal ut i arbeidslivet
3. Universitetsstipender til et knippe utvalgte studenter hvert år

Med disse tre prosjektene ruster Steria barn og unge til fremtiden og arbeidslivet. Dette hjelper dem med å øke levestandarden ikke bare for dem selv, men også deres familier.

Se flere bilder fra dagen her

I november i år igjen hadde vi et fantastisk engasjement fra våre medarbeidere. Jeg er utrolig stolt av å si at vi i år igjen slo alle tidligere rekorder på innsamlingen vår 13. november – der vi endte på over 340 000 kroner (!).

Innsatsen på ODC gjøres ved å gi penger til prosjektene og å arrangere aktiviteter som kan samle inn penger – blant årets aktiviteter var loddsalg med innsamlede premier, trappeløp i posthuset, en stor auksjon, kake- og vaffelsalg, fussball-turneringer og mye mer.

9U6A1620 copyPå kvelden 13. november holdt vi storstilt auksjon i Sterias lokaler i Posthuset. Auksjonarius var selveste Adm. Dir. for Steria Skandinavia, Kjell Rusti. Alle foto: Hanne Kristine Fjellheim/Steria

9U6A1419 copyArtikkelforfatteren og Rebecca (til venstre) under kakesalget på Posthuset. Her kan våre medarbeidere spise så mye kake de vil for et valgfritt beløp. De fleste er svært rause – og selv om det er blir dyr kakespising, renner donasjonene inn. Takk til alle som bakte, og alle som kjøpte! NB: Alle kakene var hjemmelagede av Sterianere – kakeboksen bak tillhørte et annet arrangement.

Vårt arbeid gjør en forskjell
Jeg oppsøkte arrangementskomiteen for i underkant av tre år siden, for jeg ønsket å bidra inn til Steria sitt samfunnsengasjement. Jeg kunne ikke tatt et bedre valg enn å delta i arbeidet med ODC. Ikke bare traff jeg likesinnede, men i rapporter vi fikk fra India var tallenes tale klar- vårt arbeid gjorde en forskjell for utrolig mange mennesker.

Likevel var det ikke før vi fikk besøk av Gayathri Mohan nå i høst, at jeg virkelig forstod hvilken innvirkning vår støtte har i livet til disse ungdommene. Gayathri er kvinnen som drifter arbeidet vårt i India, og hun kom til oss med historier om enkeltindividene.

Som Nandini, som kommer fra svært vanskelige kår, har fulgt Steria sine utdanningstilbud fra barnsben av. I høst fikk vi vite at hun har gjort det så godt på skolen at hun har blitt sponset av Steria til å ta en universitetsutdannelse. Hun og familien blir med det løftet ut av ekstrem fattigdom, og vil kunne ta et steg opp på samfunnets rangstige. Nandinis største drøm er å få jobb i Steria når hun er uteksaminert fra universitetet.

photo1Nandini har fulgt utdannelsesinitiativene våre siden hun var liten jente. Nå får familien hennes oppleve en klassereise på grunn av utdannelsen hennes. Foto: Steria India

Når Gayathri fortalte denne historien slo eierskapet til ODC virkelig inn. Pengene vi samler inn gjør virkelig en stor forskjell! Gayathri sier at hun så gjerne skulle gjort mer- og med ODC gir vi henne og teamet hennes muligheten til nettopp det.

Stolt av Sterianerne
Derfor var det spesielt godt i år både å se og møte de engasjerte medarbeiderne ute på prosjektene, som har stått på for å samle inn penger til ODC. Rundt 3500 kroner koster det i året å betale for universitetsutdannelsen til en indisk student – tenk da på hvor mye godt vi kan gjøre med pengene vi samlet inn på årets ODC!

Før hver ODC er jeg like nysgjerrig på hvor mye vår medarbeidere kommer til å bidra med av tid og penger. Jeg blir like positivt overrasket hvert år. Og nå ser jeg også enda større ringvirkninger av dette engasjementet. Jeg opplever at Steria ansatte tar med seg ODC hjem. Som denne kommentaren fra datteren til en av lederassistene da de bakte kake til ODC:
«Steria ballongen er «kulest i verden»! Også strør vi på hjerter for masse kjærlighet, til de som ikke har det like bra som oss.»

9U6A1387 copyDenne kaken ble bakt av en våre medarbeidere og hennes datter. Hjertene strødd utover Posthuset er for alle i verden som ikke har det like bra som oss.

Vi gjør derfor mer enn å samle inn penger til skolegangen til vanskeligstilte barn i India, vi driver samtidig en aldri så liten holdningskampanje her hjemme. Noe av det vanskeligste innen bistandsarbeid og veldedighet er å nå inn i stuene til folk med et budskap, med ODC skjer det uten at vi engang tenker over det!

Tusen takk til alle som bidro, av våre medarbeidere, kunder, samarbeidspartnere og ikke minst alle bedrifter og enkeltpersoner som bidro med fantastiske premier til vår store loddtrekning. Sammen gjør vi en forskjell!

Les mer om utdanningsinitiativene våre i India
Se bilder fra hverdagen til utdannelsesinitiativene våre i India på Facebook

Legg inn en kommentar