Sjakk matt på JavaZone

Da var årets JavaZone ferdig for denne gang, og jeg har som vanlig fått en skikkelig overload – både faglig og sosialt. Jeg er utslitt, men veldig fornøyd!

Til daglig jobber jeg, Trude Martinsen, som systemutvikler i Steria. I 2014 var det tredje gangen jeg deltok på JavaZone, og i år var jeg en av de ansvarlige for Steria sin stand.

Jeg har lenge hatt en plan om å lære meg et funksjonelt programmeringsspråk uten at jeg helt har kommet igang. Etter flere inspirerende foredrag på JavaZone har jeg nå bestemt for å sette meg inn i Clojure. Ellers så var det også flere andre ting som så spennende ut, så jeg må nok se litt på ELM, Dart og Polymer også. I tillegg har jeg laget meg en lang liste med foredrag jeg gikk glipp av under konferansen som jeg har planer om å ta igjen. Alle foredragene ligger ute på http://vimeo.com/album/3031533/.

9U6A6886 copyDet var livlig på og rundt Sterias stand på JavaZone 2014! Se flere bilder fra konferansen i vårt fotoalbum.

 Fra Steria hadde vi i år seks foredragsholdere som har fått veldig gode tilbakemeldinger. Klikk på navnene på foredragene for å se dem på Vimeo:

Jeg har også tatt en prat med noen andre Sterianere for å høre hva de synes om årets JavaZone.
Christopher Meyer synes det mest spennende han lært om var bytecode, i tillegg til flere spennende foredrag om sikkerhet på nettet.

Kristina Heyerdahl Elfving synes det var mange bra foredrag, blant annet foredrag om Internet of Things med Simen Sommerfeldt og Peter Moskovits. I tillegg til flere bra lyntaler om tilstandsløs kode, javascript, web components og canvas-elementet i HTML5.

Generelt har jeg inntrykk av at folk fra Steria er veldig fornøyd med årets konferanse og har fått seg en god dose inspirasjon til å lære seg noe nytt!

Se bilder fra JavaZone 2014 her

Det var mye liv på Steria sin stand i år.
Vi hadde en stor serveringsstand med fantastisk indisk mat. I tillegg valgte vi i år å hjelpe til å fremme sjakksporten. Begge dagene fikk deltakere lov til å prøve seg på sjakk mot en av Norges beste sjakkspillere gjennom tidene, Simen Agdestein.

Han spilte klokkesimultan sjakk mot ni stykker om gangen. På dag to fikk deltakerne 11 minutter, mens Agdestein hadde fem – så det ble ganske hektisk. Totalt sett fikk 54 stykker prøve seg, én fikk remi og fem stykker vant – én med sjakk matt (resten fordi Agdestein gikk ut på tid). Det så ut til at både deltakere og tilskuere koste seg masse.

I tillegg til overnevnte fikk også administrerende direktør i Steria, Kjell Rusti, prøve seg mot Agdestein. Kjell fikk masse tid, mens Agdestein hadde 30 sekunder – Kjell måtte likevel se seg slått.

Nå har roen senket seg igjen etter årets konferanse, og matlysten er på vei tilbake (etter overfloden av mat vi ble servert i løpet av JavaZone-dagene). Vi er selvfølgelig godt i gang med å planlegge hvilken rolle Steria skal ha på neste års konferanse, og vi gleder oss masse!

9U6A6897 copy_liteOle-Anders Wilhelmsen fra HR, sjakk-geni Simen Agdestein og blogginnleggforfatter Trude Martinsen. Alle foto: Hanne Kristine Fjellheim/Steria

Legg inn en kommentar