En sommer som forretningsrådgiver i Steria

Sommerstudentene Karl Erik Kaurstad Morthen, Håkon Ellekjær og Line Helgesen Ryan har i seks uker jobbet i Consulting-avdelingen hos Steria.

Både Karl Erik og Håkon studerer ved NTNU, på industriell økonomi, mens Line studerer ved Copenhagen Business School, ved linjen Accounting, Strategy & Control.

Jeg, Gørild Slettjord Andersen, har vært en av veilederne til de tre i løpet av sommeren, og det har vært morsomt å se utviklingen fra de kom til de avsluttet engasjementet sitt her i Steria. En ting er i alle fall sikkert – kunden de tre var hos er kjempefornøyd, og presentasjonen de holdt for kunden på slutten av sommeren ble møtt med applaus. Jeg har bedt dem fortelle med egne ord hvordan sommeren her i Steria var – og resultatet ser du under:

Tre sommerstudenter på rad

(Fra venstre) Karl Erik Kaurstad Morthen, Håkon Ellekjær og Line Helgesen Ryan har i seks uker av sommeren jobbet som forretningsrådgivere i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Steria

«– Vi fikk utfordringer allerede fra dag én!
Da vi troppet opp på Postgirobygget 23. juni tok det ikke lang tid før vi fikk et prosjekt for sommeren, hos Norgesgruppen – Norges største handelshus. Prosjektet var et omfattende kostnadsoptimaliseringsprosjekt.

Konstruktiv kritikk og moralsk støtte
Sommerukene ble brukt til kartlegging og innhenting av informasjon vi mente var nyttig, og analysere informasjonen vi fikk tak i. Vi brukte mye tid på å bestemme fokusområder og tenkte leveranser. Hele veien fikk vi god hjelp av våre veiledere Martin Husby Christensen, Jane Xia og Gørild Slettjord Andersen. De ga oss konstruktiv kritikk, tips om verktøy, og moralsk støtte når informasjonsberget tårnet over oss som verst.

Det manglet nemlig ikke utfordringer i dette prosjektet! Ingen av oss hadde noen særlige forkunnskaper om bransjen, og store mengder med informasjon skulle innhentes, analyseres og presenteres på kort tid. Vi måtte lære å forventningsstyre kunden, legge tidsplaner og virkelig forstå hva kunden ville ha.

Wontons og ping-pong på Syng
Når arbeidsdagene hadde vært lange og krevende holdt vi likevel motet oppe; med utflukter til Hovedøya, smågodt og iskrem. Vi fikk matlagingskurs hos Jane Xia, der vi lærte å lage autentiske kinesiske vårruller og wontons. I tillegg har det vært flere sosiale arrangementer med andre sommerstudenter i Frognerparken, ping-pong på Syng og flere lunsjer på takterrassen i 27. etasje.

Vi har for det meste sittet hos kunden på Skøyen, eller i Postgirobygget hvor vi har arbeidet iherdig med prosjektet. Det har vært god dynamikk i gruppen, mye humor og teamfølelse. Spesielt en intens biltur på 12 timer sveiset oss sammen som en god arbeidsgruppe.

Vi vil takke Steria for en lærerik og fantastisk morsom sommer!»

Legg igjen en kommentar