Windows Phone for business!

Med Windows Phone 8.1 kommer Microsoft med endel viktige nyheter for de som er opptatt av administrasjon og sikkerhet for smarttelefoner.

Da Steve Balmer og Microsoft kastet gamle Windows Mobile på skrothaugen og lanserte Windows Phone 7, så satt undertegnede på første rad under Mobile World Congress i Barcelona den 15. februar 2010. Vi ble imponert over hvordan Microsoft med Metro grensesnittet virkelig hadde innovert og laget et grensesnitt helt ulikt alt annet.

Da rusen over alt det nye hadde lagt seg begynte vi å innse at her hadde Microsoft gjort en gedigen brøler ovenfor bedrifts-segmentet. Mens gamle Windows Mobile var et utrolig fleksibelt operativsystem der man kunne administrere klientene ned i minste detalj via Mobile Device Management (MDM) verktøy, så var Windows Phone 7 fullstendig blottet for administrasjonsmuligheter.

Microsofts begrunnelse var at Windows Phone var ment for privatmarkedet, ikke bedriftsmarkedet.

Så kom Windows Phone 8

Tre år senere må vi vel kunne si at Windows Phone 7 hadde floppet. Microsoft tok grep og lanserte Windows Phone 8. Windows CE kjernen var kastet på båten til fordel for Windows NT kjernen og administrasjonsmulighetene begynte å dukke opp igjen.

Om under en måned slippes Windows Phone 8.1 til massene og da har Microsoft inkludert enda flere administrasjonsmuligheter. Dette har gjort at tradisjonelle MDM leverandører, som for eksempel Citrix XenMobile og Microsoft Intune, nå inkluderer Windows Phone i sine løsninger igjen.

Hva er nytt i Windows Phone 8.1?

Det er mye nytt i Windows Phone 8.1, men hvis vi fokuserer oss på administrasjonsmuligheter så er følgende nytt ifølge Microsoft sin egen oversikt:

 • Tillate/sperre for å ta skjermbilde
 • Tillate/sperre for å sende bruksstatistikk
 • Tillate/sperre for å bruke nettleseren
 • Tillate/sperre for bruk av Windows Phone Store
 • Tillate/sperre for å bruke kamera
 • Tillate/sperre for klipp og lim
 • Tillate/sperre for bluetooth
 • Tillate/sperre for å bruke telefonen som trådløst aksesspunkt
 • Tillate/sperre for Near Field Communication (NFC)
 • Tillate/sperre for Trådløst nett (WiFi)
 • Tillate/sperre for rapportering av WiFi Hotspots
 • Tillate/sperre for oppkobling til åpne trådløse nett

VPN, sikret epost og MAM

Med Windows Phone 8.1 adresserer også Microsoft andre behov bedriftsmarkedet har, som innebygget VPN, administrasjon av mobile applikasjoner (MAM) og sikrere epost. Her er en generell oversikt laget av Nokia:

WindowsPhone81_Enterprise_news

Er Windows Phone klar for bedriftsmarkedet?

I forhold til Apple iOS og Google Android så mangler fortsatt Windows Phone mange enkelte MDM funksjoner, men ser man på hva som de aller fleste bedrifter vil trenge, så er absolutt Windows Phone klar for bedriftsmarkedet. Kanskje spesielt i tospann med Microsoft Intune.

Med tanke på Windows Phone sin unikt tette integrering med populære tjenester som Microsoft Exchange, Sharepoint, OneNote og Office 360, så vil jeg absolutt påstå at Windows Phone endelig er klar for bedriftsmarkedet!

Er du interessert i å vite mer om Enterprise Mobility Management, mobile løsninger og plattformer? Ta gjerne kontakt med oss.

3 kommentarer om “Windows Phone for business!”

 1. Hei Bjørn Are.

  WP mangler flere MDM policies, spesielt sammenlignet med Samsung SAFE, men som sagt er de fleste av disse policy’ene for spesielt interesserte.

  Den kanskje mest relevante mangelen er muligheten til å styre om brukerne skal få lov til å styre roaming.

 2. Merk det er mye mer funksjonalitet som er tilgjengelig i MDM biten i Windows Phone 8 som ikke dukker opp på oversikten, men dette krever da en løsning som har mulighet til å definere de OMA-URI’s som finnes i protocollen. Slik det er nå så er det enten Configuration Manager m/Intune ellers så kommer det mer i XenMobile med Titan utgaven 🙂

Legg igjen en kommentar