Tilby dine ansatte en app-store

Bruker dine ansatte mobile applikasjoner og tjenester i sitt daglige virke? Hvorfor ikke tilby dem en egen app-store med de applikasjonene og tjenestene de faktisk trenger?

Tidligere har jeg skrevet om hvordan yngre og nye arbeidstakere faktisk ønsker å jobbe på helt nye og mer mobile måter enn vi tradisjonelt sett har gjort, og hvordan vi må tilpasse virksomheten slik at det er mulig å være effektiv fra selv en mobiltelefon.

steria_AppStoreVi her i Steria bruker flere mobile applikasjoner i vårt daglige virke i tillegg til tradisjonell epost og PIM.

Vent litt…

Hva er PIM spør du? Beklager, vi i IT-bransjen er altfor slepphendte med trebokstavs forkortelser. PIM står for «Personal Information Management» og med det forstås vanligvis kalender, kontakter og huskelister, gjerne fra Exchange.

Så utenom epost og PIM bruker vi i Steria for eksempel Lync, Yammer og Onedrive. Det er også andre gratis applikasjoner som vi anbefaler våre kolleger å bruke for å lette hverdagen. Så hvorfor ikke tilby dette gjennom bedriftens egen app-store?

Hva med MDM?

Nok en trebokstavs forkortelse. Denne står for Mobile Device Management, altså verktøy for å administrere mobile enheter. Joda, MDM er kjekt det, men mange bedrifter føler nok at det er en litt for stor terskel å tråkke over, samt at de kanskje ikke ønsker å sette så store begrensninger på hva de ansatte skal og ikke skal få gjøre på sine mobiltelefoner og nettbrett.

Steria AppZone

En gyllen middelvei her kan være å styre de mest basis sikkerhetstiltakene som tvungen skallbeskyttelse og fjernsletting fra Exchange, og så tilby de ansatte en app-store hvor bedriften legger ut anbefalte applikasjoner og tjenester basert på hvilken avdeling, fagområde eller lignende de ansatte hører under.

Mobiltelefonen du ser bilde av litt lenger opp i artikkelen her viser ett eksempel på hvordan en slik app-store kan se ut. Denne du ser her bygget jeg opp som en demo iløpet av et par dager basert på en sky-tjeneste fra BMC.

Her har jeg tilpasset utseende til vår bedrift, valgt ut en kombinasjon av standard applikasjoner fra Google Play og iTunes App Store, webapplikasjoner og applikasjoner med volumlisens som vi distribuerer direkte ut for å ha kontroll på lisensforbruket.

Applikasjonene kan som sagt tilbys ut til brukere basert på grupper og roller, enten som frivillig nedlasting, eller som automatisk nedlasting og installasjon.

Vi kan også legge inn reklame-bannere, ha prioriterte app-er og gruppere dem i søkbare kategorier, alt som man forventer av en vanlig kommersiell app-store idag.

Så hva venter du på? Ta kontakt så kan jeg vise deg mer!

En kommentar om “Tilby dine ansatte en app-store”

Legg igjen en kommentar