Se foredragene fra TED-at-Steria 7 – De som går mot strømmen

Med jevne mellomrom arrangerer vi SteriaPils med faglig inspirasjon i Steria. Da ser vi etter foredrag som er utenfor IT-verdenen eller som på andre måter kan inspirere, underholde og få oss til å se verden med litt andre øyne. Som regel har vi vist foredrag fra TED-konferansen, en konferanse der verdensledende fagfolk forteller om sitt arbeid på en lettfattelig måte.

Forrige uke var vi så heldige å få en live TED-talk i tillegg til filmene. Sterias Anna Kirah er invitert til å holde foredrag på TEDxOslo 24.oktober og delte sine tanker om «corporate rebels» for oss som en generalprøve – eller som Anna sa «Dette er co-creation. Jeg vil gjerne ha deres innspill på hvilke av disse momentene som er mest interessante å snakke om på TED.»

Corporate Rebels er temaet for TEDxOslo, så de som vil høre mer om det, kan se Anna der.

Ellers viste vi disse filmene av mere eller mindre rebelske tenkere:

  • Burt Rutan synes NASA ikke kommer seg til rommet raskt nok, så han vi gjøre det selv: Burt Rutan sees the future of space
  • John Hockenberry mener at fordi det bør være en intensjon bak alt, er vi alle designere: We are all designers 
  • Gever Tulley mener at barn lærer å ta vare på seg selv hvis de får lov til å gjøre farlige ting:  5 dangerous things you should let your kids do:
  • Charles Leadbeater synes ikke nødvendigvis man skal se til Finland og de andre rike landene som topper skolestatistikken for å skape fremtidens utdanning. Isteden ser han på hva som får slumbarn til å gidde å gå på skolen – pull not push: Charles Leadbeater on Education

Og hvis du er lysten på mer TED-talks…

TED-at-Steria 6: Kreativitet: Vær barnslig – hold til høyre

TED-at-Steria 5: Knowledge is Power

TED-at-Steria 4

TED-at- Steria 3

Legg igjen en kommentar